بیتا دریاباری زادهٔ ۱۹۶۹ در تهران یک نیکوکار، کارآفرین و دانشمند کامپیوتر ایرانی-آمریکایی است.او بنیانگذار چندین سازمان اجتماعی است که بر مهاجران ایرانی در جامعه و هنر در ایالات متحده تمرکز دارند.دریاباری به مؤسسات آموزشی مختلف برای تحقیق در مورد ایران شناسی در آموزش عالی از جمله موقوفات استانفورد، کالج پمبروک، U.C کمک مالی کرده است. دیویس و U.C. برکلی او یک کرسی به نام در U.C دارد. او در زبان و ادبیات فارسی در U.C دیویس و در زمینه مطالعات ایران شناسی دانشگاه U.C. برکلی در مطالعات ایران کرسی به نام دارد.

بیتا دریاباری در تهران به دنیا آمد. پدرش دندانپزشک و مادرش خانه دار بود. او با خواندن کتاب‌ های فارسی از جمله کتاب‌های مولانا بزرگ شد. دریاباری در سال ۱۹۸۵ از ایران جنگ زده به ایالات متحده نقل مکان کرد و در آنجا به دبیرستان در سنت جوزف، میسوری رفت.

دریاباری در دانشگاه ایالتی کالیفرنیا تحصیل کرد و در آنجا مدرک لیسانس خود را در رشته علوم کامپیوتر دریافت کرد. او همچنین در دانشگاه گلدن گیت در سانفرانسیسکو تحصیل کرد و در آنجا مدرک کارشناسی ارشد در مدیریت مخابرات دریافت کرد.

بیتا دریاباری کار خود را در رشته مهندسی در GammaLink آغاز کرد. او به حرفه ای در ارتباطات راه دور در MCI Communications ادامه داد و تا سال ۱۹۹۶ در آنجا کار کرد.

دریاباری فعالیت خود را بر روی امور بشردوستانه متمرکز کرد، جایی که در سال ۲۰۰۸ بنیاد بیتا دریاباری را برای ادبیات و شعر فارسی با کمک ۲٫۵ میلیون دلار تأسیس کرد. در همان سال، او یک موقوفه ۶٫۵ میلیون دلاری بیتا دریاباری با حروف فارسی در استنفورد ایجاد کرد. در سال ۲۰۱۱، یک سازمان اجتماعی در کالیفرنیا به نام مرکز برابری پارس تأسیس کرد که در آن او و اعضای سازمان به مهاجران ایرانی ساکن ایالات متحده در آن کمک می‌کنند.

موقوفات اضافی شامل ۲ میلیون دلار برای پروژه شاهنامه در کالج پمبروک در سال ۲۰۱۳، هدیه ۱٫۵ میلیون دلاری به دانشگاه کالیفرنیا، دیویس در سال ۲۰۱۵ برای گسترش برنامه مطالعات فارسی، و ۵ میلیون دلار به دانشگاه برکلی در سال ۲۰۱۶ برای مطالعه زبان های ایرانی است.

دریاباری بنیانگذار بنیاد Unique Zan، یک سازمان خدمات اجتماعی است که با موسسات و سازمان های دانشگاهی برای زنان در خاورمیانه همکاری می کند.در سال ۲۰۱۶، دانشگاه برکلی کرسی ریاست جمهوری در مطالعات ایران را به نام او اعلام کرد.

دریابری برای کار خود جوایز و تقدیرهای متعددی از جمله دانش آموختگان سال دانشگاه گلدن گیت در سال ۲۰۰۸ دریافت کرده است. در سال ۲۰۱۰ توسط PAAIA به عنوان نیکوکار سال انتخاب شد و در سال ۲۰۱۱ جایزه قدردانی سازمان ملل را دریافت کرد. از افتخارات دیگر می توان به دریافت مدال افتخار جزیره الیس در سال ۲۰۱۲ و برگزیده شدن به عنوان برگزیده سال شورای امور جهانی در سال ۲۰۱۵ اشاره کرد. در سال ۲۰۱۸ دکترای افتخاری را از دانشگاه گلدن گیت دریافت کرد.

دریابری در سال ۱۳۷۳ با مهندس گوگل امید کردستانی ازدواج کرد و حاصل آن دو فرزند یک دختر به نام میشا کردستانی و یک پسر به نام میلان کردستانی بود. دریابری و کردستانی در سال ۲۰۰۷ از هم جدا شدند و دریابری در سال ۲۰۰۹ با رضا ملک، جراح و کارآفرین پزشکی ازدواج کرد. آنها در سال ۲۰۱۶ از هم جدا شدند. دریابری در سال ۲۰۱۸ با شاهکار بینش پژوه شاعر و خواننده ایرانی ازدواج کرد.

منبع : ویکی پدیا

 

2 پاسخ
  1. وحید
    وحید گفته:

    کارآفرین؟!! الان واقعن زنی که پولشو با اخاذی از شوهران پولدارش به دست آورده، کارآفرین می دونید؟ اینا کارآفرین نیستن، حق الواژن بگیر هستن، حقی که متاسفانه دولتها ازش حمایت می کنن و شریک این دزدی قانونی هستن

    پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *